Trauma

Ik vind het een fascinerend iets!
 
Als jullie me al langer volgen weten jullie dat ik de nodige lessen echt wel ervaren heb.
We dragen allemaal trauma's in ons systeem. Ieder huisje heeft zijn kruisje en in een aantal huishoudens denk ik dat de mensen zich niet eens bewust zijn van wat er gebeurd, maar dat het er gewoon ingeprent is.
Denk aan: naar de pijpen dansen van iemand anders, jezelf te kort doen, rondlopen met schuldgevoel maar je kan het eigenlijk niet echt plaatsen, onzekerheid, continue in een bepaalde angst leven, faalangst, schaamte, schuldgevoel, woede, wantrouwen, dominante typjes aantrekken, over je heen laten lopen door familie en/of vrienden, zoeken naar wanneer dit wanneer dat en zo kan ik nog wel even door gaan...
Dit zijn allemaal signalen dat trauma nog in jouw systeem leeft.
 
Want wist je dat de trauma's tot 5 generaties terug bij ons op celniveau zijn opgeslagen?
 
Ben jij je bewust van deze triggers? En doe jij hier wat mee? Of vind je het allemaal wel goed zo en laat jij je leven liever bepalen door andere mensen?
 
Ik vind dit zo doodzonde!
In een wereld als deze waar mensen steeds meer leven in het ikke ikke ikke wil ik jouw uitdagen om deze demonen aan te pakken.
 
De burn-outs, depressies en paniekaanvallen stijgen de pan uit!
Hier werk ik 5 en soms zelfs 6 dagen in de week binnen mijn praktijk aan. En een aantal verhalen raken mij soms enorm!
Dit gebeurt omdat jij niet jouw ware potentie benut, maar je laat leiden door andere omdat jij liever niet kijkt naar je eigen stukken.
 
Poehhh wat een zwaar stuk 😉.
Maar soms wel even nodig🤪.
 
Lieve jij, er zijn zoveel handvaten om je eigen ik weer naar boven te halen! Ga opzoek! Kijk naar wat bij jou past en werk aan jezelf.
 
Ik denk dat een groot deel van mijn volgers kinderen heeft, of graag kinderen op de wereld wil zetten om de leegte die ze ervaren op te vullen.
Kinderen zijn ware pareltjes en o zo mooie spiegels!
Maar gun jij het jouw kind om deze cirkel voort te zetten? Of kies jij ervoor om de beste kwaliteiten naar boven te halen, zonder het kind een verstikkend gevoel te geven omdat jij je trauma's niet hebt verwerkt?
 
Nogmaals ik vind het fascinerend!
 
Wat me opvalt is dat het ego van de mens tegenwoordig de overhand neemt bij heel veel mensen. Dit voedt dan weer de verkeerde gevoelens waardoor de hele maatschappij f*cking hard bergafwaarts gaat!
Laten we onze omgeving mooier maken en ga eens met jezelf op de bank zitten, of een stuk lopen! Gun het jezelf om te luisteren naar wat in jouw speelt ipv een hoofdtelefoon.
 
Waar mag jij aan werken?
Wat gun jij jouw omgeving en wat is jou bijdrage hierin?
Van welk gevoel wil jij afscheid nemen?
 
Wist je dat als jij met jezelf aan de slag gaat en afscheid neemt van bepaalde thema's, die jou onderdrukken, je het hele huishouden meeneemt naar een positieve trilling?
 
Laten we ons hier op focussen! En gun jezelf en jouw omgeving het allerbeste!
Dan is het ook niet meer ikke ikke ikke, maar dan zie je ook sneller dat iemand anders wat hulp kan gebruiken. En omdat jezelf in een goede vibe zit, wil je ook graag dat de mensen om jou heen deze trilling bereiken.
 
En begrijp me niet verkeerd. Positief zelfegoisme is een mooi iets! Maar mijn god wtf gebeurd er tegenwoordig?! Er is in heel veel gevallen nog maar weinig positiefs aan en ze breken de hele omgeving af met hun ikke ikke ikke.
Wordt wakker en confronteer!
Kijk niet de andere kant op!
Dan maar "niet aardig gevonden worden". Maar jouw positieve feedback kan wel verschil maken! Is het niet voor de persoon naar wie je het uitspreekt, dan is het wel voor de persoon in de directe omgeving die dit meekrijgt 😉
 
Fijne zondag beautiful sunshine's! En wie weet tot snel ❤️
 
Liefs,
Laura
Trauma