Geniet van de reis

Vandaag kijk ik terug op een geweldig weekend! Onze meiden zijn 2 jaar geworden. Afgelopen week heb ik eens stil gestaan bij wat er allemaal gebeurd is in deze 2 jaar en waar we nu staan. EN WAT BEN IK TROTS! De dametjes huppelen met hun blonde krullen door de kamer, ik zat samen met Milan op de bank en werd overladen met de poppen, moest de sieraden om doen en kreeg continue thee van de meiden. Een van mijn dochters komt bij me zitten en zit wat te friemelen aan mijn haar. Kijk in haar blauwe ogen en ineens realiseer ik me. Hoe erg ik ermee bezig was hoe ze er uit zouden zien toen ik nog zwanger was. En werd overspoeld met het gevoel dat ze in mijn ogen gewoon perfect zijn beter dan verwacht zelfs! Die geweldige liefdevolle pittige karakters LOVE IT.

Zelf ben ik een enorme strever! Ik weet wat ik wil en zie het eind resultaat heel goed voor me. Het boeit me helemaal niet of andere het wel of niet zien, als het voor mij maar duidelijk is. Wat ik wel regelmatig vergeet is om te genieten van het HIER EN NU. Ik ben zo gefocust op het eindresultaat dat ik vaak vergeet te genieten van de reis, en dat ik af en toe door de bomen het bos niet meer zie.Dit is mijn eigen schuld (op dat moment natuurlijk even niet ).
Realiseerde me een paar uur geleden op de bank dat ik maar beter kan gaan genieten van de reis want voordat ik het weet heb ik het al bereikt. En dit geldt natuurlijk ook voor de lezer die zich hierin herkent.
Als het gaat om genieten van de thuis situatie, is dat voor mij appeltje eitje, maar dat komt waarschijnlijk ook door wat we samen hebben doorstaan.
Maar als het om mijn EIGEN DOELEN gaat is dat een heel ander verhaal. Dan word het ineens het moet en zal me lukken waardoor ik uiteindelijk over mijn eigen grenzen heen ga.

In mijn vrije tijd lees ik graag boeken over de wet van aantrekkingskracht, positiviteit en alles wat me goed laat voelen. Dus ik weet hartstikke goed dat die sneltrein en dat “afdwingen” niet werkt. Vandaag ben ik dankbaar voor de spiegel die ik voor me kreeg. Het zit vaak in de kleine hoekjes en ben blij dat ik iedere dag weer opzoek ga naar deze mooie leermomenten.
Het heeft me nog steviger op de grond gezet. Uiteindelijk bereik ik het toch wel, tot nu toe is het me allemaal al gelukt, en in de toekomst zal dit ook zo zijn 

Geschreven door Laura Triepels.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.